×

Velkommen till Bodystore.dk!

0 0 kr
  • Fri fragtover 200,-
  • Gratis Retur
  • Prisgaranti
  • Bonusprodukter

Sections

×
    Sandt eller falsk: Træningsmyterne

    Sandt eller falsk: Træningsmyterne

    Myterne lever deres eget liv i træningscenteret. Her afliver og bekræfter vi de mest kendte: D-vitamin, kreatin og koffein.

     

    Det er bedre at indtage kreatin efter træning end før træning

    Sandt  I august 2013 påviste et studie, at der sker større ændringer af kropskompositionen og muskelstyrken, hvis man indtager sit kreatin efter træning. Indtag 3-5 g kreatin sammen med proteinshaken umiddelbart efter træning for at opnå bedre træningsresultater.
     

    Du (Nordboer) er oftest i D-vitamin-underskud

    Sandt  D-vitamin forekommer sjældent i større mængder i den kost, vi spiser. Vi er derfor afhængige af vores krops egenproduktion, som sker, når huden bliver ramt af UV-stråler. Det bevirker, at kolesterol omdannes til D-vitamin. Befolkningen på den nordlige halvkugle, er ekstra udsatte for D-vitaminmangel, da der er færre solskinstimer end på den sydlige halvkugle, og det kan derfor være en god idé at indtage et D-vitamin-tilskud. Fornylig blev anbefalingerne ændret fra 7,5 µg til 10 µg pr. dag.
     

    Koffein virker vanddrivende under træning

    Falsk  Koffein beskrives normalt som vanddrivende, men det gælder ikke for indtag under træning. Studier har påvist, at der ingen forskel er i urinproduktionen mellem personer, der drikker en koffeinholdig drik, sammenlignet med personer, der drikker en anden væske under træning.
     

    Et højt indtag af protein skader nyrerne

    Falsk  Det har længe været opfattelsen, at et stort indtag af protein kan skade nyrerne, da de skal filtrere flere affaldsprodukter fra proteinet. Det er ikke sandt. Forskning har i flere tilfælde vist, at nyrerne tilpasser sig det øgede proteinindtag og dermed ikke tager skade. Har man derimod nedsat nyrefunktion, kan der opstå komplikationer.
     

    Man optager nemmere proteinet fra et tilberedt æg end fra et råt æg

    Sandt  Et studie viser, at man optager 94 procent af proteinet fra et kogt æg, mens kun 35 procent af proteinet optages fra et ikke-tilberedt æg. Ikke nok med, at proteinoptaget forbedres; risikoen for salmonella udelukkes samtidig fuldstændig.

    >> For yderligere artikler omkring myter læs med i denne artikel, hvor vi skriver om 5 fødevarer med et ufortjent dårligt rygte. Læs artiklen her.

     
     
     

    Relaterede artikler

    OPTIMER DINE GAINS