×

Velkommen till Bodystore.dk!

0 0 kr
  • Fri fragtover 200,-
  • Gratis Retur
  • Prisgaranti
  • Bonusprodukter

Sections

×
    Sandt eller falsk? - Kulhydrater

    Sandt eller falsk? - Kulhydrater

    Myterne lever deres eget liv i træningscenteret. Her be- og afkræfter vi de mest kendte myter.
     

    Bikarbonat (bagepulver) øger din udenholdenhed

     Sandt  22 g bikarbonat har vist sig at øge udholdenheden under vægttræning, når man udfører 12 eller flere gentagelser. Dette blev påvist i en undersøgelse, hvor deltagerne udførte bænkpres og squat. De, der fik bikarbonat, klarede sig markant bedre end dem, der ikke gjorde. Bagepulver kan dog, i så høje doser, forårsage maveproblemer. Hvis man ønsker at eksperimentere, bør det være med forsigtighed og uden at indtage hele doseringen på én gang, men fordelt ud over fem portioner i løbet af dagen — før træningsaktivitet.
     

    Spis ikke kulhydrater efter kl. 18.00

     Falsk  Det er nærmere det modsatte, der gør sig gældende. Hvis man begrænser sit indtag af kulhydrater til om aftenen, kan det medføre forbedrede resultater ved begrænset kalorieindtag. Ved at spise kulhydrater om aftenen, optimerer man kroppens hormonelle forudsætninger for at forbrænde fedt.
     

    Insulinudskillelsen fra kulhydrater mindskes, hvis det indtages sammen med fedt

     Falsk  Myten om, at fedt mindsker insulinudskillelsen i kombination med kulhydrater, stammer fra begrebet GI (Glykæmisk Index – der viser blodsukkerpåvirkningen af forskellige fødevarer med et højt indhold af kulhydrat), som forveksles med insulinudskillelse. GI er et udtryk for, hvor hurtigt blodsukkeret stiger efter et måltid, men det korrelerer ikke med insulinudskillelsen. Det vil derfor ikke påvirke insulinudskillelsen at tilføje fedtholdige fødevarer til en kilde af kulhydrater med et højt GI.
     

    Det spiller ingen rolle, om du skyller dine grøntsager; sprøjtemidlerne vil stadig sidde der

     Falsk  Det er altid en god idé at vaske frugt og grøntsager for at skylle snavs og pesticider af. Der findes flere undersøgelser omkring dette emne, og konsensus er, at man altid bør skylle frugt og grøntsager. Det er optimalt at skylle med varmt vand (28-32 grader) og vaske med hænderne eller en svamp. Det tager kun et øjeblik, og fødevarerne vil være væsentlig sundere.

    Relaterede artikler

    OPTIMER DINE GAINS