×

Velkommen till Bodystore.dk!

0 0 kr
  • Fri fragtover 500,-
  • Gratis Retur
  • Prisgaranti
  • Bonusprodukter

Sections

×
    Hvad er en god proteinbar?

    Hvad er en god proteinbar?

     

    Bars er bars, eller hvad? Nej sådan forholder det sig ikke. Bars er et alsidigt produktsegment med både varierende form, smag og næringsindhold. I denne artikel kan du læse om fem faktorer, som er værd at tænke på, når du køber bars. 

    Bars er blevet en af de mest populære produktkategorier i træningsverdenen. Bars kan anvendes som et nemt mellemmåltid, et sundere og/eller mere proteinrigt alternativ til almindeligt slik, som restitution efter træning eller som energi inden og under træning. 

    De mange anvendelsesmuligheder kan gøre det svært, at navigere rundt i hvilke bars du skal købe. Her er fem faktorer at tænke på, så du finder den rette bar for dig.

     

    1) KALORIEINDHOLD

    At læse kalorieindholdet i en bar er enkelt, da der altid findes specificeret kcal per 100 gram og/eller kcal per bar. Det eneste spørgsmål at stille er: "Hvor stor en del af mit totale kalorieindtag kan udgøres af kalorierne fra denne bar?" Oftest er dette et spørgsmål til dem, som er på diæt, hvor kaloriemængden fra et par bars per uge er betydlig for mange. 

    Hvorvidt kalorieindholdet i en bar er, at betragte som højt eller lavt afhænger af, hvor høj ens totale energiomsætning er samt hvor mange kalorier, man vil anvende på en bar.
    En god tommelfingerregel er:

    • Kalorielette bars: <200 kcal/bar
    • Mellem kalorieindholdende bars: 200–400 kcal/bar
    • Kalorierige bars: >400 kcal/bar

     

     

    2) PROTEININDHOLD

    Det næste - og måske vigtigste - punkt er, hvor meget protein en bar indeholder. I en drømmeverden havde en bar kunnet indeholde praktiskt taget så meget protein som helst, men set i et produktionsmæssigt perspektiv er det umuligt. Generelt set er det sværere, at få smagen frem desto højere proteinindholdet er, da der bliver mindre plads til smagsgivende ingredienser. 

    En proteinbar værd sit navn bør i det mindste indeholde halvt så meget protein som kulhydrater. Endnu bedre er det jo tættere proteinmængden er af mængden af ​​kulhydrat. Det bedste er, hvis proteinmængden overstiger kulhydratsmængden. Indeholder en bar 40 g kulhudrater/100 gram bør proteinmængden være mindst 20 gram og helst 40 gram eller mere. 

    I en bar som anvendes med andet formål eksempelvis som en energibar eller en gainerbar, kan kulhydratsmængden være lidt højere. 

     

    3) ProteinkvalitetProteinmængden per 100 g siger ikke alt om baren, da alle proteinkilder ikke er af samme kvalitet. Bars som indeholder mælkeprotein, er at foretrække og mange bars indeholder desuden sojaprotein, som ses værende godkendt men længere nede på listen kvalitetsmæssigt.

    Det du derimod skal holde øje med, er om baren indeholder meget kollagenprotein. Kallagen er godt, når det gælder konsistens og smag, men når det kommer til muskelopbygning, er det ineffektivt og generelt ikke en god proteinkilde. Tjek derfor at alt eller størstedelen af alt protein ikke består af kollagen. Mængden af hver ingrediens angives i faldende rækkefølge, så hvis kollagenprotein står som første ingrediens i ingredienslisten, bør du være opmærksom på dette. 

     

    4) SmaGHav i tankerne at der findes en realisme at tage hensyn til. Desto mere protein og desto mindre kulhydrater, sukker og fedt der er i en bar, desto sværere er det at fremhæve smagen. Der findes dog eksempler på bars med højt proteinindhold og lavt sukkerindhold, som er blevet populære for deres gode smag, så det er ikke skrevet i sten. Test dig frem med hjælp af kundeanmeldelser på hjemmesiden. 

     

    5) CHOKOLADEOVERTRÆT

    Dette er værd at tænke på, hvis du skal have baren med et sted, hvor det er varmt. Hvis du for eksempel vil medbringe bars til stranden, så kan det være smart at undgå chokoladeovertræk, hvis du ikke har en køletaske til at opbevare den i. 

     


    Du finder hele vores sortiment af bars ved at klikke >> her 

    Relaterede artikler

    Den store aminosyreguide